Ben je op zoek naar een leuke plek om te wandelen in de buurt van de Ardennen? Ontdek onze mooiste herfstwandelingen en -trektochten

Met zijn schitterende, warme kleuren nodigt de herfst uit om te gaan wandelen!

In de stad of op het platteland, met of zonder gids, bij Explore Meuse vind je ongetwijfeld wat je zoekt. En dat komt goed uit want er is voor elk wat wils in onze regio! Elk van onze wandelingen heeft zo zijn eigen bijzonderheden: panoramische vergezichten, afgelegen paden, wandelingen in onze “Mooiste Dorpen van Wallonië” of in een natuurreservaat. Kortom, niet alledaagse wandel- en trektochten aan de poort van de Belgische Ardennen die je onderdompelen in ons prachtige heuvellandschap.

Onze selectie wandel- en trektochten

Op ons platteland: bewegwijzerde paden door bossen en weiden, valleien met riviertjes verscholen in een wilde vegetatie, en uitzichtpunten die de pracht van onze streek onthullen … Dit alles is wat wij te bieden hebben, verspreid over meer dan 2000 km wandelpaden.

In onze steden: themarondleidingen, soms gastronomisch, vaak historisch, maar altijd boordevol ontdekkingen! Wandelingen langs de Maas of rondleidingen die je ook de minder bekende plekjes in onze steden Namen en Dinant laten ontdekken.

Moeilijk om te beslissen, niet? Hier zijn onze “favoriete routes” voor een totale onderdompeling in Explore Meuse.

Wandeling “Les 7 Meuses”

Vanaf het jaagpad in Rivière, iets stroomopwaarts ten opzichte van de sluis, voert deze wandeling je rechtstreeks tot de kern van de zaak via een lange klim naar het uitzonderlijke uitzichtpunt van de “7 Meuses”. Geniet van een 180°-uitzicht op de vele kronkels van de Maas en probeer de paragliders te spotten die van iets verder opstijgen. De rest van de wandeling verloopt veel gemakkelijker via de bochtige afdaling naar Rouillon-Annevoie en de terugkeer langs de rivier.

Maak van de gelegenheid gebruik om een dorstlessende pauze in te lassen in het restaurant “7 Meuses”, onder het genot van een aperitief op hun terras met adembenemend uitzicht.

WBT - Bruno D_Alimonte-Rivière - Les 7 Meuses-balade-namur
WBT - BRUNO D'ALIMONTE
Itinéraire balade et randonée - balade-namur

Details over de route :

♦ Vertrekpunt ⇒ Rive de Meuse, 5537 Annevoie-Rouillon (Anhée)

♦ Afstand ⇒ 7 kilometer

♦ Hoogteverschil ⇒ 150 D+

♦ Omgeving ⇒ Jaagpad, bossen en langs de Maas

♦ Informatie over de wandeltocht

 

Wandeling "Les Cascatelles"

Wandeling op ontdekkingstocht naar de Cascatelles, opeenvolgende watervalletjes die uitmonden in de Maas.

In de zomer kun je halverwege de wandeling een pauze inlassen aan de “Passage d’Eau”, een bar aan de jachthaven van Waulsort, die enkel open is tijdens de maanden juli en augustus.

Indien gewenst, kun je je wandeling verlengen door de “Passeur d’eau” te nemen, een overzet die je naar het mooie dorpje Waulsort brengt, waar je tussen de prachtige villa’s van de Maasstreek kunt wandelen.

De beste tijd van het jaar om de Cascatelles te beklimmen is echter de herfst, wanneer je kunt genieten van de gouden kleurenpracht van het bos en het kabbelende water. Maar wees voorzichtig want het kan er glad zijn!

Itinéraire balade et randonée - cascatelles - balade-namur
Itinéraire balade et randonée - cascatelles - balade-namur

Details over de route :

♦ Vertrekpunt ⇒ In Falmignoul, Place Roger Bodart

♦ Afstand ⇒ 8,2 kilometer

♦ Hoogteverschil ⇒ 150 D+

♦ Omgeving ⇒ Platteland, weiden, bossen, langs het water, landelijk

♦ Informatie over de wandeltocht

 

Landschappen van de Maas

Bestemming Wépion en Profondeville! Een ideale plek om te wandelen en je te laten gaan!

Je krijgt een beetje hoogte op deze mooie wandeling. U bezoekt enkele mooie wijken en eindigt met een hoogtepunt aan de oevers van de Maas!

Vergeet niet om na de wandeling het aardbeienmuseum te bezoeken! Of bezoek de ijssalon “fleur de lait”, waar de wafels en pannenkoeken heerlijk zijn.

Promenade automnale à Profondeville, au bord de la Meuse
(C)ExploreMeuse_DenisCloson

Details over de route :

♦ Vertrekpunt ⇒ Chemin du beau vallon in 5100 Wépion (Namur) – 

♦ Afstand ⇒ 10 kilometers

♦ Rondrit vanuit Wepion

♦ Omgeving ⇒  bossen, langs het water, landelijk, dorpje

♦ Informatie over de wandeltocht

 

Explore Meuse te voet, nog veel meer dan dat!

Voor alle wandelliefhebbers, hier moet je zijn! Vind hier onze wandelroutes en -circuits. Kies uit de tientallen routes:

Nos plus belles balades - balade namur - lesse

Begeleide wandelingen

Te voet de Maasstreek ontdekken betekent ook genieten van haar rondleidingen. De gidsen zijn gepassioneerd door hun streek en nemen je mee om de vele buitengewone plekjes te ontdekken die verborgen liggen in de steden en dorpen van ons grondgebied.

Geef je de voorkeur aan historische, legendarische of gekostumeerde rondleidingen? Dat komt goed uit, want hier is er voor elk wat wils!

Gebeten door hun geschiedenis, nemen onze unieke gidsen je van mei tot oktober mee tijdens hun thematische wandelingen op zoek naar geheime plekjes en tuinen, van de ene klokkentoren naar de andere, op zoek naar de betekenis van de straatnamen, het leven van de mensen in Namen of op ontdekking in de oude wijken. Proef de bijzondere sfeer in de kleine straatjes van de oude wijken en leer meer over de oorsprong van deze plaatsen.

Wil je meer weten over de regio Explore Meuse, de activiteiten of de verblijfsaccommodatie die ze te bieden heeft? Contacteer ons toeristenbureau. Wij helpen je met plezier verder!

alt=Visite guidée en groupe dans les rues de Namur
WBT - Bruno D'Alimonte
alt=Un groupe visite la ville de Namur
Margaux Voglet