Wandelen, hiken en sporten in Namen en Dinant

Geniet van indrukwekkende vergezichten, ervaar onvergetelijke intense belevenissen … Doorheen sportieve activiteiten, wandelingen en trektochten biedt Explore Meuse je de mogelijkheid om de verborgen parels van Dinant en de Naamse regio te ontdekken.

Zowel de liefhebbers van extreme emoties als zij die op zoek zijn naar rust en ontspanning vinden hier hun gading. Explore Meuse nodigt je uit om de prachtige natuurlandschappen te doorkruisen. De ideale manier om even de benen te strekken en van omgeving te veranderen!

Ontdek de Maas al wandelend en combineer je tocht met minder gewone activiteiten

Explore Meuse biedt meer dan 2.000 km aan uitstapjes te voet, op de fiets … maar ook met een elektrische off-road step, een tuktuk of een Vespa. Als hiken je niet afschrikt, trek dan je stevige wandelschoenen aan en wandel langs de bewegwijzerde paden vanwaar je een breed uitzicht krijgt op de pittoreske dorpjes die zo kenmerkend zijn voor de Maas en haar omstreken. Klim boven op de rotsen om te genieten van de bijzondere vergezichten. Neem de 408 treden die je naar de citadel van Dinant leiden, geniet er van het adembenemende panoramische uitzicht en ontdek de geschiedenis en de cultuur van deze stad aan de Maas.

Als je iets sneller je ontdekkingstocht wil doorlopen, dan is de fiets een perfect alternatief. Huur je fiets ter plaatse en verken de Maasstreek via de RAVel-route. Met de fiets geniet je van dezelfde streek, maar dan op een heel andere manier! Er zijn volop mogelijkheden om andere wandelaars en fietsers te ontmoeten. Zin in een ritje op je elektrische fiets?  De vele bewegwijzerde routes zijn ook geschikt voor elektrische fietsen en maken je rit tot een waar genoegen.

Explore Meuse biedt je een waaier aan interessante activiteiten, die niet voor elkaar moeten onderdoen: zet je uithoudingsvermogen op de proef en verleg je grenzen! Kies voor een onvergetelijke en opwindende ervaring. Wedden dat je zin krijgt naar meer?

Wandelen en hiken om te herbronnen

Niets zo energetisch als een mooie wandeling midden in de natuur om even aan de stress van alledag te ontsnappen! Laat al je zorgen en verplichtingen achter je! Trek je stevige wandelschoenen aan, verander van omgeving en kom genieten van alles wat het prachtige Naamse platteland te bieden heeft! Kies je voor een eenvoudige wandeling of liever voor een complete trektocht zoals een microavontuur met een packraft ... Je zult niet teleurgesteld zijn!

Sportieve activiteiten voor de adrenalinejagers

Mag het voor jou ietsje meer zijn? Liefst in de hoogte? Ben je sportief en dynamisch en heb je een goed uithoudingsvermogen? Ben je op zoek naar intense emoties? Trakteer jezelf op een adrenalinestoot met een parachutesprong, een duik in de diepte met de Dinant Aventure XL-slinger of slik kilometers op het autocircuit.