De leukste plekjes om origineel te overnachten in Namen, Dinant en omgeving, aan de rand van de Ardennen

alt=Une cabane sur pilotis, un logement insolite
Aqua Lodge

Ben je op zoek naar een romantische en idyllische omgeving, ver weg van de gebruikelijke hotels en accommodaties? Wil je je batterijen eens opladen, rust en stilte opzoeken, een band creëren met de natuur, eens van omgeving veranderen? Om origineel te overnachten in de Ardennen, ben je hier op de juiste plaats! Explore Meuse is een streek vol verrassingen en originele plekjes om te overnachten. Onder de volgende unieke slaapplekjes vind je ongetwijfeld een bijzondere accommodatie om te overnachten in Namen, Dinant en omstreken, aan de rand van de Ardennen.

Een service op maat om je gedachten nog meer te verzetten

Het is niet omdat je op een ongelooflijke plek slaapt dat je geen recht zou hebben op een service die vergelijkbaar is met deze van andere accommodaties! Meer nog zelfs. De originaliteit volgt je tot in de slaapkamer. Slapen op een rond bed, een badkuip in de kamer, diensten die een kuuroord waardig zijn (sauna, bubbelbad…). Sommige accommodaties zijn bijzonder goed uitgerust. Terwijl andere dan weer strikt minimalistisch zijn in hun aanbod. Er is voor elk wat wils!

Eet, slaap en geniet! Een goed verblijf op een bijzondere plek reduceert zicht niet tot de plaats. Formules inclusief maaltijden zijn bijzonder populair. Ook hier heb je een ruime keuze, in functie van wat je zoekt. Van een maaltijd bij kaarslicht, een fles champagne en streekgerechten tot wakker worden met een ontbijt boordevol streekproducten, aan je deur gebracht. Je gastheren doen hun uiterste best om je tevreden te stellen en te verrassen. Het is echter niet omdat sommigen geen dergelijke service aanbieden, dat je niet doorverwezen kunt worden naar een van de uitstekende restaurants in de buurt.

Onze toffe tip: Aarzel niet om een gevarieerde belevenis van enkele dagen te organiseren. Je kunt hiervoor gerust verschillende opeenvolgende originele accommodaties in de Belgische Ardennen en rond de Maas boeken. Zoveel overnachtingen in unieke accommodaties voor zoveel herinneringen om te delen en te vertellen!

Ferme du Ry
Ferme du Ry

Overnachten in een luchtbel onder de sterren!

Terwijl de hemel plots te voorschijn komt boven je hoofd en je de sterren ziet fonkelen aan het firmament, word je als het ware meegevoerd naar een parallel universum. Het is bijna onmogelijk om je ogen te sluiten voor zo’n spektakel. Beleef een unieke nacht onder de sterren in een doorschijnende luchtbel. Een onvergetelijke nacht wacht je op.

Overnachten in een POD

Een POD is niets anders dan een kleine sparrenhouten hut, doordrenkt van een heerlijke houtgeur. Deze echte coconnetjes, soms uitgerust met een houten terras, zijn de ideale verblijfsaccommodaties voor natuurliefhebbers.

Villatoile
Villatoile
MS Elisabeth
MS Elisabeth

Slapen op het water

In je kajuit, matroos! Of je nu op de kade wilt verblijven, een bootje wilt huren of wilt gaan varen met tussenstops in de havens van de Belgische en Franse Maas, op het water ontdek je het geluk van de eenvoud. In nauw contact met de Maas ontdek je haar natuurlijke schoonheid.

Hutten, lodges, tiny houses, woonwagens, yoerts en kamers onder doek

Sommige van deze unieke plekjes beschikken over een houtkachel of een hottub waar je je in de winter kunt aan opwarmen en je ontspannen terwijl je de vlammen hoort knetteren. Of kunnen we je bekoren met een schattig huisje dat eruitziet als een woonwagen in het midden van de natuur? Ontwaken bij het getjilpt van de vogeltjes en het gekraak van takken door de wind. Overnachten in totale symbiose met de omgevende elementen van de natuur.

Les 7 Meuses
Les 7 Meuses
Au Plaisir chambre d'hôte insolite sur le thème du Cluedo
Au Plaisir

Themakamers

Op het eerste gezicht is er aan de gevel van deze accommodaties niets origineels te zien. Het is echter pas bij het binnenstappen dat je meegesleurd wordt in een ander universum. Ontdek hun kamers met een Cluedo-thema, speel een levensgrote Escape Game met je vrienden of beleef de oceaan in je kamer. Verandering van omgeving is hier gegarandeerd!