Avontuurlijke outdoor activiteiten aan de poort van de Ardennen

personne assise avec son matériel d'escalade sur une falaise à côté d'un casque, activités sportives
Explore Meuse, waar al je sensaties tot uiting kunnen komen! Sportievelingen en avonturiers, wij hebben hier precies wat je zoekt voor een avontuurlijke vakantie in de Ardennen! Explore Meuse is het ideale speelterrein voor zowel zij die houden van rustige activiteiten als voor de sportievelingen op zoek naar extreme sensatie. De omgeving van Namen en Dinant, aan de poort van de Ardennen, biedt talrijke adembenemende avontuurlijke outdoor activiteiten. In de lucht, op het water of zelfs op een autocircuit, voor elke sensatie wat wils.

Een flinke dosis adrenaline voor een breed scala aan mogelijkheden

Het aanbod van avontuurlijke en outdoor activiteiten in Namen, Dinant en omstreken is eindeloos. Denk bijvoorbeeld aan packraft of een klimsessie op de rotsen langs de Maas. Tenzij het weer niet meezit en je liever binnen wil sporten? Ook dat kan!  Het aanbod van indoor activiteiten, zoals het indoor klimmen, zal je zeker niet teleurstellen. Competitiebeesten onder jullie kunnen zich uitleven tijdens een partijtje paintball-shooting, terwijl de snelheidsduivels op hun beurt dan weer kunnen oefenen op het circuit.

De Maasstreek leent er zich ook perfect toe om extreme outdoor activiteiten te beoefenen midden in de natuur. Stappen, trappen, springen, vliegen, klimmen, welke discipline je ook kiest om te doen… maak je klaar voor een adrenalinestoot die je voor altijd zal bijblijven. Dinant Evasion, het avonturenpark bij uitstek in de Ardennen, is gelegen in een rotsachtig amfitheater op een heuvels en leent zich dan ook bijzonder goed voor dit soort ervaringen. De rotsachtige wanden bieden tal van activiteiten die sensatiezoekers van alle leeftijden ongetwijfeld zullen bekoren: klimmen, deathride, speleologie, outdoor paintball-shooting … Een avonturenpark aan de poort van de Ardennen met zowel aangepaste als gewaagdere parcours … Durf de uitdagingen aan te gaan, die worden aangeboden door Dinant Evasion. Spanning gegarandeerd! Programma’s voor groepen, teambuilding, incentives, seminars… Keuze te over! 

De streek is niet alleen gezegend met uitzonderlijke vergezichten, maar ook met een grote rivier die erop wacht om ontdekt te worden. Neem een kajak of een packraft, verken de kleinste uithoekjes van de regio en, waarom ook niet, kampeer op een van de oevers: met je partner of onder vrienden, avontuur gegarandeerd!

alt=deux kayaks descente de la Lesse face au chateau de walzin
Dinant Evasion

Watersporten

Zelfs als je van mening bent dat je geen sportief of avontuurlijk type bent, zul je hier beslist toch een watersport vinden waar je plezier aan beleeft. Probeer eens het kajakken, een stand up paddle, of een funtube, … wees vooral niet bang om nat te worden!
alt=une personne saute à l'elastique à Dinant Aventure
Dinant Aventure

Avontuurlijke activiteiten

Ontdek de Maas, dé natuurbestemming bij uitstek om je sportief uit te leven en superleuke avonturen te beleven! De adrenalineliefhebbers kunnen kiezen voor de pure outdoor activiteiten zoals klimmen, via ferrata, klimbos, deathride … midden in de natuur. Verleg je grenzen! 
alt=saut en parachute en tandem paraclub namur temploux
Paraclub Namur

Extreme sporten

Ontdek de Maas en beleef een ervaring waarin je jezelf overtreft! Parachutespringen, durf te vibreren op het ritme van je emoties en ga voor een flinke adrenalinestoot! Deze sporten zijn niet alleen voor de waaghalzen weggelegd! Als je wil genieten van de spanning van deze extreme sporten, weet dat je 100% beveiligd bent. 

alt=un enfant tient un fusil de paintball dans la main avec équipement prêt à tirer
Paintball Agimont

Andere outdoor activiteiten

Ontdek de brede waaier aan outdoor activiteiten voor een avontuurlijke vakantie in de Ardennen! Een mix van leuke activiteiten? Een beetje sport, fun en mooie herinneringen om te koesteren met je familie of vrienden!