De culturele agenda van de regio, ‘t is hier dat je moet zijn!

cracheuse de feu médiévales Citadelle de Namur
Marianne

De 12 gemeenten van Explore Meuse aan de rand van de Ardennen bieden het hele jaar door een activiteitenkalender die rijk gevuld is met culturele evenementen en festiviteiten. Maar wij raden je aan om ook de periodieke evenementen in het oog te houden, die er het hele jaar door plaatsvinden.

De culturele agenda van de regio is inderdaad goed gevuld en heeft heel wat te bieden voor iedereen. Onder de festivals, markten en rommelmarkten, de tijdelijke en permanente tentoonstellingen en rondleidingen, vind je ongetwijfeld een of meerdere activiteiten die je zullen bekoren tijdens je verblijf in de streek.

Ontdek de activiteitenkalender van de komende evenementen in Namen en Dinant, aan de rand van de Ardennen

In een regio zoals Explore Meuse die voortdurend in beweging is, vind je altijd wel iets op de activiteitenkalender om je te vermaken! Of je nu de voorkeur geeft aan sport of aan iets meer ontspannende activiteiten, bekijk regelmatig onze activiteitenkalender om zeker niets te missen van de komende evenementen die plaatsvinden in Namen, Dinant en omstreken, aan de rand van de Ardennen.

Cultuur in Namur : muziek, tentoonstellingen en festivals

Een van de pijlers van de Naamse culturele activiteitenkalender is ontegensprekelijk de Fêtes de Wallonie (Waalse Feesten). De festiviteiten spreiden zich over verschillende dagen en combineren muziek, folklore en tradities. Kom kijken naar “le lever des couleurs” (het heffen van de Waalse vlag/kleuren), geniet van de Naamse steltlopers en drink een P’tit Peket, de enige Waalse jenever op basis van jeneverbessen, hopkegels en inlandse granen.

Er zijn ook festivals, zoals het festival “A travers Champs” (Festival op het platteland), waar je films over het plattelandsleven kunt bekijken. Ben je een fan van stripverhalen, dan moet je tijdens het Anima Festival beslist naar de bioscoop om er te genieten van hun stripproducties. Als je houdt van kermiskunsten, bezoek dan in mei het festival van Namen! Circus, theater en vertellingen zullen jong en oud in vervoering brengen!

Tot slot staat in Dinant ook muziek in de schijnwerpers! Jazzconcerten, het Jazzfestival in Dinant met – hoe kan het ook anders – saxofoonmuziek op het programma. Je hebt maar te kiezen uit de komende evenementen! Haal jullie activiteitenagenda maar tevoorschijn! Wat ook je interesseveld is, de regio van Explore Meuse heeft een hart voor feesten en festivals en zorgt het hele jaar door voor muzikale vibes.

Tentoonstellingen

Laat je inspireren door vroegere en hedendaagse schilders, tekenaars en fotografen. Ben je niet echt een kunstliefhebber? Op de culturele agenda van Explore Meuse staan ook exposities over wetenschap, geschiedenis en ambachten.

Markten en vlooienmarkten

Ken jij een betere manier om de schoonheid en de sfeer van het platteland aan de Maas op te snuiven dan over de markten en vlooienmarkten te kuieren? Laat je leiden door de geur van lokaal verse groenten, fruit en andere specialiteiten of ga eens lekker snuisteren op de vlooienmarkten. De perfecte plek om op koopjesjacht te gaan naar leuke tweedehandse spulletjes!

Een goed gevulde agenda

Wil je je laten onderdompelen in de folklore van de Maasstreek? Neem dan regelmatig een kijkje op onze culturele agenda! Festivals, voorstellingen, concerten, traditionele feesten en dansgelegenheden wachten je op. Ben je een sportief persoon? Er worden regelmatig ook trektochten georganiseerd. Zo komen natuurliefhebbers ook aan hun trekken.

Rondleidingen met gids

Ben je een geschiedenisfanaat of gewoon bijzonder nieuwsgierig? Dan gaat er niets boven een rondleiding met een gids. Leer onze steden en hun cultuur beter kennen, ontdek originele en verrassende plekjes tijdens een begeleide wandeling in de oude wijken van Namen. Of maak eens een begeleide natuurwandeling om de interessante weetjes over de plaatselijke fauna en flora te ontdekken. Een ideale activiteit voor groepen!