Activiteiten in de omgeving van Namen en Dinant

alt=citadelle de Dinant vue depuis le ciel
Explore Meuse is een dynamische streek gelegen aan de poort van de Belgische Ardennen. Geniet van een breed scala aan bezienswaardigheden. Je vindt er voor elk wat wils: kastelen, burchten, musea, tentoonstellingen. Je kunt er zelfs een boot huren of je laten meevoeren tijdens een rondvaart op de Maas. Ontdek snel alles wat er te doen valt in de omgeving van Namen en Dinant!

Activiteiten op een boogscheut van de Belgische Ardennen

Zomer of winter, er is altijd wel iets te doen in de regio Explore Meuse! De zomer nodigt je uit voor een rondvaart op de Maas, voor minder intensieve watersporten zoals paddle boarding, of een kajakafdaling van de Lesse. Geniet van de zon en de bijzondere momenten met je vrienden door een elektrisch fluisterbootje te huren in Namen of Dinant. Begint de lucht te overtrekken? Geen paniek! Waarom er niet van profiteren om je te ontspannen in een van onze wellnesscentra? Sauna’s, hammams, massages en jacuzzi’s staan tot je beschikking om eens lekker te relaxen en je te laten gaan. Zin om te duiken in onze tradities en streekproducten? Kies dan voor een bezoek aan een van onze streekproducenten en ambachtslieden. Zij openen met genoegen hun deuren en lichten een tipje van de sluier over hun fabricagegeheimen en de geschiedenis van hun producten. Ideaal gelegen, is Explore Meuse een streek die je niet zomaar voorbij mag rijden alvorens af te zakken naar de Belgische Ardennen!
alt=Bateau croisière à Namur et Dinant
L'Olympia à Namur

Op het water

De Maas biedt onze streek talrijke activiteiten op het water. Verschillende rondvaarten of de mogelijkheid om een elektrisch fluisterbootje te huren zijn maar enkele voorbeelden om op de Maas te varen en de streek te ontdekken vanuit een andere ooghoek. Aan het kantoor van de havenmeester heb je ook aanlegplaatsen voor privéjachten en andere particuliere boten die er enkele dagen willen aanmeren.
alt=Artisan qui tient des noix dans sa main
(c) La Noiseraie

Streekproducten en ambachtslieden

Werp tijdens je bezoek aan de Maasvallei ook eens een blik op de streekproducten en de manier waarop deze geproduceerd worden. Sommige streekproducenten openen zelfs hun deuren voor bezoekers. Enkele daarvan zijn het wijndomein van Chateau de Bioul, brouwerij Caracole, de slakkenkwekerij van Warnant, de bijenkorven van de Maasstreek en Li P’tite Brèssène.
Deux personnes dans une boutique shopping à Namur
WBT-

Shoppen in Namen

Namen is niet alleen de hoofdstad van Wallonië, maar ook een winkelbestemming bij uitstek. Wij hebben voor jou de beste adresjes geselecteerd, die door onze Naamse vrienden worden aanbevolen! Wandel door de charmante autovrije straten en ontdek de winkels en boetiekjes die bijdragen aan de authenticiteit van deze stad. Un p’tit coin de parapluie is zo een van die aanraders, waar Murielle je verwelkomt met haar legendarische glimlach. Ze heeft een oog voor detail en zal dus ongetwijfeld net DAT stuk vinden waar jij perfect in past!
alt=Deux personnes en peignoir blanc sur des fauteuils rouges dans l'espace de bien-être du Wellnest
Denis Closon

Wellness en welzijn

Trakteer jezelf op een moment van ultieme ontspanning en geniet van een van onze wellness-aanbiedingen voor een welverdiende tussenpauze! Op uitstap in Namen? Met de ogen dicht raden we je onmiddellijk het Wellne5t aan! Alle faciliteiten die je nodig hebt om te ontspannen zijn hier voorhanden: sauna, binnenzwembad, hammam, jacuzzi, bubbelbad en een massageservice. Als dat geen geweldige manier is om sightseeing en ontspanning te combineren tijdens je verblijf.
alt=Zoom sur des stalactites de la Grotte Scladina à Andenne
Denis Closon

Andere activiteiten

Duik in de ondergrondse wereld door een bezoek te brengen aan de grot of ontspan je in een van onze twee casino’s! Hier vind je echt voor elk wat wils!