Bezienswaardigheden en pareltjes te bezoeken in Namen, Dinant en omstreken

Of je nu graag winkelt, een geschiedenisfanaat bent of een koppeltje dat met z’n tweeën onze ambachtslieden wenst te bezoeken, Explore Meuse is zonder enige twijfel the place to be in Wallonië! Bezoek Namen, Dinant en omstreken op je eigen manier en ontdek de vele bezienswaardigheden en pareltjes van een streek die zoveel te bieden heeft.

Maak tijdens je verblijf gebruik van de gelegenheid om verschillende steden te bezoeken in Explore Meuse!

Explore Meuse gaat niet alleen over Dinant en Namen. De streek groepeert 12 steden langs de Maas, elk met hun eigen bezienswaardigheden. Meer dan genoeg om een goed gevulde rondrit samen te stellen. Hou je eerder van “slow tourism”? Rijd dan langs Anhée en bezoek de tuinen van Annevoie of maak een ritje met een railbike. Vervolg je rondrit naar Namen, geniet er van een rondvaart op de Maas en bezoek de citadel om je onder te dompelen in haar erfgoed. Bezoek vervolgens Dinant en zijn collegiale kerk aan de voet van de kliffen, die de stad haar zo specifieke eigenheid geeft. Vergeet ondertussen niet te verpozen in een van de goede streekrestaurants. Of je nu op zoek bent naar de typische plaatselijke keuken of naar een sterrenrestaurant, in de Ardennen in België heb je keuze te over.

En zij die vooral op zoek zijn naar sensatie, zullen ook niet ontgoocheld zijn! De streek biedt heel wat activiteiten die je zowel met z’n tweeën als samen met vrienden kunt ondernemen. Met de talrijke gîtes in de streek van Dinant, de vele watersporten op de Maas, het kajakken op de Lesse, het paintball-shooten en klimmen op de rotsen, zul je je hier wellicht niet vervelen. Meteen ook de perfecte regio voor vrijgezellenfeesten voor zowel jongens als meisjes!

Een waaier aan activiteiten, voor elk wat wils

Niets zo rustgevend als water, vind je niet? Geniet van een rondvaart op de Maas. Bezoek vervolgens onze ambachtslieden, ontdek hun knowhow en proef van hun creaties. Vergeet hierbij vooral niet de beroemde Naamse “escargot petit-gris” te proeven! Sluit je bezoek af met een shoppingtrip in de stad en beleef de charme van de verkeersvrije straten. Ben je eerder op zoek naar wellness of amusement? Onder de kajakafdalingen, de wellnesscentra en de railbikes, vind je zonder enige twijfel een activiteit die je aanspreekt.

Citadellen en vestingen om onverwijld te bezoeken

Wist je dat de citadel van Namen een van de grootste is van Europa? Of dat de citadel van Dinant gebouwd is boven op een oude ontmantelde vesting? Heb je de prachtige tuinen van het kasteel van Freÿr al bezocht? Bewonder het landschap en leer meer over de geschiedenis van onze hotspots in de Belgische Ardennen.

Musea en beroemde huizen

Explore Meuse herbergt ook een aantal opmerkelijke kunstenaars. Wat dacht je van Félicien Rops bijvoorbeeld. Een schilder, tekenaar en graveur geboren en getogen in Namen. Ontdek zijn werken tijdens een niet te missen bezoek aan het museum dat de stad als eerbetoon heeft geopend. Explore Meuse heeft ook een aardbeienmuseum in Wépion en verschillende musea gewijd aan archeologie en middeleeuws erfgoed. Wist je dat Adolphe Sax geboren is in Dinant? Bezoek het "Huis van Meneer Sax" om meer te weten te komen over het leven van deze briljante uitvinder van de saxofoon. Je hebt het al begrepen, tijdens je verblijf in onze streek leer je elke dag een beetje meer!

Kerken en abdijen met een rijke geschiedenis

Een van de wereldberoemde pareltjes van Explore Meuse is ongetwijfeld de abdij van Maredsous. De liefhebbers van geschiedenis, een lekker biertje of kaas zullen overweldigd zijn door de schoonheid en de authenticiteit van dit oord. En mocht je de abdij al bezocht hebben, weet dat er in de streek nog vele andere historische en religieuze oorden te ontdekken zijn.