Restaurants en Streekproducten

alt=
Denis Closon

Eten is een belangrijk aspect voor het welslagen van een vakantie of verblijf: met een volle buik kan je dag niet meer stuk! De streek Explore Meuse zit boordevol culinaire pareltjes! Tijdens je verblijf  moet je beslist eens langs bij een van onze vele restaurants. Van de kleine, gezellige restaurants tot de etablissementen voor fijnproevers, vind snel wat je zoekt in het ruim gastronomische aanbod in Namen, Dinant en omstreken. De lekkerbekken onder jullie vinden vast en zeker ook hun gading onder de talrijke streekproducenten zoals kazen, chocolades, bieren, sappen, wijnen, siropen, enz.

De lokale keuken: zo dicht mogelijk bij de plaatselijke gebruiken

Om de streek op zijn juiste waarde te kunnen schatten, raadt Explore Meuse je aan om eens een bezoekje te brengen aan het restaurant “Les Montagnards”. Hier worden streekproducten en de charme van het verleden onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Ben je op zoek naar “huisgemaakte” gerechten, dan is “Le Bistro Belgo Belge” echt iets voor jou! Alle aangeboden producten zijn vers en typisch Belgisch.

Heb je geen tijd om in een restaurant te gaan eten? Laat je verleiden door de verschillende frietkramen die ter beschikking staan! Ook in de Belgische Ardennen vind je zowat overal een “frietkot”. In Namen bijvoorbeeld word je “Chez Gaby”, op een steenworp van het station, hartelijk ontvangen… en royaal bediend!

Het gastronomisch restaurant: een proeverij met finesse

Zijn je maaltijden belangrijk tijdens je vakantieverblijf? Neem je graag de tijd om te tafelen en kun je genieten van de meest delicate gerechten? Vele etablissementen maken van je gastronomisch verblijf in de Ardennen een feest door als het ware smaakgenot en ontspanning te combineren. “L’atelier de Bossimé”, met zijn “slow en bio”- keuken en het restaurant “D’arville”, gevestigd in een oude boerderij uit de 19de eeuw, doen er alles aan om je een uitstekende tafelbelevenis te bezorgen. Het “Castel de Pont-à-Lesse” biedt naast een spectaculair uitzicht op het kasteel en de groene omgeving, een uitgelezen semi-gastronomische keuken.

Denis Closon
Denis Closon

Restaurants

Op zoek naar een restaurant tijdens je verblijf in de Ardennen? Ontdek onze gastronomische adresjes en vind het restaurant dat beantwoordt aan je wensen en je smaak. Of het nu gaat om het beste frietkraam, een lokale brasserie of verfijnde gastronomie, onze bestemming heeft alles in huis om je smaakpapillen te verwennen.

Maja Petric
Maja Petric

Wijngaarden

Hier is wijn een levenswijze! Bezoek onze wijngaarden die een verscheidenheid aan druivensoorten verenigen! Van de kleine tot de grote domeinen, onze gepassioneerde wijnboeren delen hun knowhow. Of het nu gaat om een witte, rode of sprankelwijn, je vindt hier altijd wel iets wat je smaakpapillen kan bekoren.

Denis Closon
Denis Closon

Streekproducten

Explore Meuse telt vele streekproducenten, gepassioneerde voedingskunstenaars die je dankzij hun oneindige verbeelding en vakkennis streekproducten van uitstekende kwaliteit kunnen aanbieden. Bezoek hun bedrijven en kom meer te weten over hun productiemethoden.

le couple qui gère la microbrasserie fossoise li p'tite bressène
Denis Closon

Bier

Bier is een must in België! En als kers op de taart op onze bestemming, kun je ze ontdekken in een unieke omgeving. Terwijl de Philomène gebrouwen wordt in een kerk, vindt de Fol’ gewoon het licht in een huis. En zo zullen de geschiedenis en de omgeving van onze bieren en brouwerijen menigeen kunnen verbazen.

Magasin du terroir Vachement Ferme
Denis Closon

Winkels met streekproducten

Ontdek de gastronomische rijkdom van onze regio door een bezoek te brengen aan onze plaatselijke winkels. Onze lokale producenten, echte ambachtslieden, bieden je uitzonderlijke producten: kazen, chocolade, bieren, sappen, honing en nog veel meer. Elke specialiteit getuigt van de kwaliteit en authenticiteit van ons culinaire erfgoed.