Wil je Namen, Dinant en omstreken op een andere manier ontdekken? Welkom bij Explore Meuse!

Explore Meuse, een streek met 12 gemeenten, de ene al verrassender dan de andere. En vooral, doordrenkt van authenticiteit. Reis doorheen Anhée, Dinant, Eghezée, Fernelmont, Fosses-la-Ville, Hastière, La Bruyère, Mettet, Namen, Onhaye, Profondeville en Yvoir en laat je onderdompelen in typische Belgische landschappen en tradities.

Explore Meuse biedt als niet te missen bestemming in Wallonië een brede waaier van zowel rustige als spannende activiteiten en belevenissen. Naast de vele landschappen voel je hier het hele jaar door de vibraties van concerten, evenementen en andere festiviteiten.

Tussen de Maas en haar wonderlijke bezienswaardigheden, tussen de heuvels en de valleien, ontdek je de burchten en kastelen rustend op duizend jaar oude rotsen, volg je de rivieren stroomopwaarts met de trein, de railbikes, de step of gewoon te voet. Van hoge kliffen tot hoogvlaktes, alles hier nodigt je uit tot een ware onderdompeling! Geniet van toerisme in Namen, Dinant en omstreken, anders dan anders!

Toeristische activiteiten voor iedereen aan de poorten van de Belgische Ardennen

Ben je op zoek naar ideeën om de mooiste plekjes van Wallonië te ontdekken? Heb je behoefte aan avontuur, of eerder aan een verblijf in een rustig en romantisch hotelletje? Heb je zin om eens lekker te eten op restaurant? Explore Meuse heeft alles wat je zoekt, en nog veel meer zelfs. Ontdek hier enkele ideeën!
De gare en gare
Agence Voilà

Explore Meuse
De gare en gare

Op de wandel met de trein !
14 wandelingen van station naar station. Van de ene wandelroute naar de andere, van enkele uren tot meerdere dagen… Geniet met volle teugen van alles wat Explore Meuse te bieden heeft !

taryn-manning-y3CAU_73jWk-unsplash

Micro-avontuur rond de Lesse

Een 2-daagse belevenis rond de Lesse. Wandel stroomopwaarts langs de rivier om ze vervolgens met de kajak af te varen. Een 40 kilometerlange tocht met bivak aan de oever van de rivier.
alt=vue aérienne de Dinant, la Meuse et la citadelle
Denis Closon

Welkom bij Explore Meuse

In het hartje van Wallonië ligt Explore Meuse, een ongelooflijk gevarieerde bestemming die 12 gemeenten groepeert: Anhée, Dinant, Eghezée, Fernelmont, Fosses-la-Ville, Hastière, La Bruyère, Mettet, Namen, Onhaye, Profondeville en Yvoir.

De evenementen die je niet mag missen

In de kijker

Promenade de gare en gare

Wandelen van station naar station

14 nieuwe wandel- en fietsroutes van station naar station Explore Meuse ligt in het hart van Wallonië. Het is een ongelooflijk gevarieerde bestemming die 12

Volg ons op Instagram en gebruik onze #exploremeuse!

 
 
 
 
 
 

Hoe kun je ons bereiken in Explore Meuse?

Overtuigd van de toeristische troeven van onze streek? Droom je ervan om binnen de kortste tijd de pareltjes van de Maasvallei en haar prachtige panorama’s te ontdekken? Stel eenvoudig je reisroute samen en geniet van toerisme in de Ardennen op z’n mooist!
Klik op de officiële website van TEC : https://www.letec.be/
Boek uw reis vanaf een luchthaven :
  1. shuttle bus : https://www.flibco.com/nl
  2. Scrol, klik, tik en vertrek!https://www.blablacar.nl/
  3. van en naar de luchthaven : https://www.liegeairport.com/passenger/nl/bereikbaarheid-van-de-luchthaven/