,

Koek van Dinant

6,00

Koek van Dinant gemaakt door de bakkerij Collard in verschillende vormen

De koek van Dinant, een specialiteit van de Belgische stad die haar naam draagt, is een soort zeer hard koekje op basis van honing en meel, gedrukt in vormen met zeer uiteenlopende vormen: dieren, verschillende voorwerpen, personages, bloemmotieven, enz.

Hij wordt gebakken in een op 300 graden voorverwarmde oven gedurende vijftien minuten, zodra de honing gekarameliseerd is. Als het Dinantkoekje afkoelt, wordt het hard, zodat het onbeperkt houdbaar is. Hoe harder het koekje, hoe verser het is.

Hoe eet je de koek van Dinant ?

Je moet het eten als een karamel: je breekt het koekje in kleine stukjes en zuigt erop om de honingsmaken vrij te laten komen tot ze smelten. En als je echt bang bent om een tand te verliezen, kun je het Dinantse koekje als muurdecoratie gebruiken!

Out of stock