Explore Meuse in vijf activiteiten

Ontdek onze streek via haar must-sees. Explore Meuse kenmerkt zich door zijn twee citadellen, twee kabelbanen, een vermaarde abdij, een avonturenpark en adembenemende vergezichten verspreid over 7 valleien.

Onze twee citadellen en kabelbanen

Explore Meuse onderscheidt zich van andere bestemmingen door zijn twee citadellen en twee kabelbanen. Het hart van hoofdstad Namen herbergt een citadel die een van de grootste bolwerken van Europa blijkt te zijn. Haar ondergrondse gangen, ook bekend als de termietenheuvels van Europa, worden sinds enkele jaren tot leven gebracht door rondleidingen en digitale projecties. De ideale plek om te genieten van een panoramisch uitzicht over de stad Namen. Nieuw sinds 2021 is de mogelijkheid om vanop de Place Maurice Servais de kabelbaan te nemen tot aan de esplanade van de citadel. Een atypisch vervoermiddel dat iedere bezoeker de mogelijkheid biedt om deze “Grande Dame” te ontdekken. De Citadel van Dinant is een van de niet te missen belevenissen tijdens je verblijf. Om het hartje van de citadel van Dinant te bereiken kun je de 408 treden beklimmen of de oudste kabelbaan van België nemen (gerenoveerd in 2019, dat verzekeren wij je). Daar wachten 10 onwaarschijnlijke eeuwen geschiedenis op jou. Van het tijdperk van de burcht tot dat van de Eerste Wereldoorlog, keer terug in de tijd via de gangen van de vesting. Test je evenwicht in de ingestorte schuilkelder en ontdek het wapenmuseum. Het hoogtepunt van je bezoek? Het adembenemende uitzicht op de stad.

Maredsous, een bijzondere abdij

Voor sommigen een jeugdherinnering, voor onze plaatselijke bewoners een normale zaak, die lekkere boterhammen met Maredsous! Voor nog anderen is het een ontmoetingsplaats, een moment van ontspanning, een tussenstop tijdens een fietstocht, een wandeling of een motorrit. De abdij van Maredsous is gelegen in de schilderachtige vallei van de Molignée. Ze is een van de mooiste abdijen van België. In het Sint-Jozefcentrum kun je proeven van de traditionele abdijspecialiteiten zoals brood, kaas, bier en streekproducten. Je keert ongetwijfeld niet met lege handen naar huis. Er worden ook rondleidingen door de abdij georganiseerd. Een souvenirwinkel met religieuze en artisanale artikelen en een boekhandel bevindt zich in het Sint-Jozefcentrum.  Een speeltuin en een ruime parkeergelegenheid staan eveneens ter beschikking.

Dinant Evasion, natuur op maat

Hun speelterrein: een indrukwekkend park van 18 hectare en de Lesse. Dinant Evasion beleef je het hele jaar door: ontdek tijdens de zomer Dinant en omstreken vanuit een rondvaartboot of fluisterbootje. Beleef onvergetelijke funmomenten en vaar samen met je vrienden of familie de Lesse af in een kano of kajak. Zoek je eerder naar meer sensationele activiteiten? Het park is het hele jaar door open en nodigt je uit om plezier te beleven op de apenbruggen, de deathrides, de XL-swing, maar ook tijdens een partijtje klimmen, paintball-shooting en nog vele andere activiteiten. Hier zijn alle ingrediënten aanwezig om een programma samen te stellen dat voldoet aan je wensen. Dinant Evasion is eveneens de place to be voor je professionele en groepsevenementen.
Panorama Chateau de Walzin sud de Dinant, au pied d'une falaise, vue sur la vallée, Province de Namur

Uitzonderlijke panorama's

Met zijn rivier en valleien mag de bestemming Eplore Meuse uitpakken met een dozijn adembenemende vergezichten. Verspreid over de hele streek omvatten ze naast twee prachtige citadellen, ook weergaloze uitkijkpunten die je uitnodigen om het prachtige landschap en bijzondere plekjes te ontdekken. Vanop een steile rots of vanaf een ruïne, keer op keer word je verrast door het geluid van krakende takken en vogelgezang. Neem rustig de tijd om het uitzicht over Namen en omstreken diep in te ademen en te bewonderen.