Explore Meuse beweegt! Een greep uit onze buitenactiviteiten!

De vakantie en het zomerweer zijn in aantocht. Het is maar goed dat de zomer op komst is, want er komen drukke tijden aan in Explore Meuse! Er is voor elk wat wils. Of je nu op zoek bent naar originele activiteiten om samen met je vrienden te doen of om intense emoties te beleven, hier vind je wel snel iets dat je zal bevallen. Ontdek welke buitenactiviteiten je zoal kunt doen in de mooiste uithoek van de Ardennen.

Sportieve activiteiten in overvloed

Explore Meuse, prachtig gelegen tussen heuvels en valleien, leent zich perfect voor talrijke sportieve activiteiten. Hou je van klimmen? Ontdek het Maaslandschap door zijn rotsachtige flanken te beklimmen! Of je nu een ervaren klimmer bent of niet, onze partners bieden een verscheidenheid aan activiteiten voor alle leeftijden en niveaus. Klimmen, maar ook Via Ferrata of speleologie zullen liefhebbers van rotsachtige landschappen bekoren.

Behoefte aan avontuur en adrenaline? Het Avonturenpark van Dinant stelt je graag op de proef met zijn klimbosparcours of zijn langste apenbrug van België.

Als je van extreme sporten houdt, zul je hier niet op je honger blijven zitten. Een bezoek aan de streek is de ideale gelegenheid om eens weg te vliegen met een paramotor (FlyXperience), een vliegende combinatie van een soort parachute met een motor, van waaruit je geniet van een adembenemend uitzicht op de landschappen langs de Maas. Een unieke en onvergetelijke sensatie om niet te missen.

photo d'un pont de singe - nature - Dinant Evasion
(c)Dinant Evasion
photo d'une femme à l'accrobranche de Dinant Aventure
(c)Dinant Evasion
photo du pendulaire de Dinant Evasion
(c)Dinant Evasion
Welke liefhebber van intense emoties heeft er nog niet eens aan gedacht om een parachutesprong te wagen. En toch zijn er nog maar weinig die het gedaan hebben. Misschien is het voor jou nu wel eens tijd om je parachutesprong te boeken!  Liever bungeejumpen? Dat kan hier ook (op het vliegveld van Namen). Bezoek onze pagina over extreme sporten om er meer over te weten te komen!

Ontdek onze streek langs het water

photo de jeunes sur un bateau à Namur
(c) Denis Closon

Wat hebben de 12 gemeenten van Explore Meuse gemeen? Juist! De Maas! Daardoor leent deze regio zich ook perfect tot een hele resem activiteiten in, langs en rond het water. Of je nu kiest voor een spannende watersport of een rustige wateractiviteit, het water van de Maas zal je op het ritme van de natuur en haar wonderen letterlijk onderdompelen in de streek.

Van een afdaling van de Lesse met een kajak heb je vast en zeker al gehoord, maar weet je wat een packraft is? Een kleine opblaasbare boot die je gemakkelijk in je rugzak stopt. Het voordeel? Je kunt te voet gaan rondtrekken in de streek en plotseling besluiten om te gaan varen! Het is trouwens mogelijk om met Grizzly Outdoor Dinant je eigen microavontuur te organiseren. Zo kun je een hele tocht uitstippelen met een combinatie van packraft, wandelen, fietsen of zelfs een toertje met een elektrische off-road step.

Met packraft of kajak

Photo de filles dans un kayak - Descente de la Lesse
(c) Dinant Evasion 2022
photo de trottinettes à la campagne
(c) Denis Closon
Photo de packrafts sur la Lesse - Grizzlyoutdoor
(c) Denis Closon
photo de trotinettes dans les bois
(c) Denis Closon

Verhuur van plezierboten

In de zomer is het ook mogelijk om zonder vaarbewijs een boot te huren voor één of meer dagen. Aan boord van deze drijvende mobilhome, kiest u voor de originaliteit en sereniteit van een reis in volledige autonomie, ver van de drukte en de gewoonten van het dagelijkse leven.

Photo d'une pénichette sur la Meuse - Dinant Evasion
(c) Dinant Evasion

de verhuur van plezierjachten

Wil je liever rondvaren zonder de boot zelf te moeten besturen? Ga dan voor een rondvaart op de Maas! Stap aan boord van een toeristenboot om de mooiste foto’s van de oevers van de streek te maken. Zin in een beetje romantiek? Kom aan boord van de kleine boot “La Meuse Romantique” voor maximaal 6 personen en geniet van een heerlijk glas schuimwijn terwijl je zachtjes wegdrijft.

Op een boot "Namourette", fluisterbootje of met een paddle

Tijdens rondvaarten en watersportactiviteiten op de Maas voel je je als een vis in het water: blij, ongedwongen, verrast en helemaal voldaan. Ontdek de verschillende activiteiten die de Maas te bieden heeft. Voor wie rustig langs de rivier wil glijden, is er ook de paddle, een originele manier om de verborgen schoonheid van de natuur vanop het water te bewonderen. Welke wateractiviteit je ook wenst uit te proberen, Explore Meuse ontmoet je graag aan de kantoren van de havenkapitein in Namen voor een sportief en gezellig moment, met z’n tweeën of met het hele gezin.  

Verblijfsaccommodaties voor alle behoeften

Het is moeilijk om dit artikel te lezen zonder zin te krijgen in een heleboel activiteiten in de Ardennen! Het goede nieuws is dat de Maasvallei veel verschillende verblijfsaccommodaties biedt. Of je nu met z’n tweeën komt, met je hele gezin of met vrienden, er is hier voor elk gezelschap wel iets te vinden om te overnachten.

Neem dus enkele dagen vrijaf en wees getuige van het voorjaarsontwaken van de streek. Romantische hotels, gîtes en originele verblijfsaccommodaties wachten op je komst.