Al onze fietsroutes

WBT : Denis Erroyaux
Explore Meuse is het terrein bij uitstek voor vele fietsliefhebbers. Of je hier nu een ontspannen ritje wilt maken of een echt intensieve fietstocht wilt doen, de regio zit boordevol aantrekkelijke plekjes!

Fiets door onze 7 valleien, langs onze citadellen en onze 2 idyllische steden Namen en Dinant. Als het voor jou iets rustiger mag, zal een elektrische fiets goed van pas komen tijdens het traject door de heuvels. De sportievelingen onder jullie komen aan hun trekken op de fietswegen met meer hoogteverschillen, de steile paden en de mountainbikeroutes. Er is voor elk wat wils!

Combineer fietsen met sightseeing

Fietsen is een goede manier om de minder bekende plekjes van de bestemming Explore Meuse te ontdekken. Je hebt de keuze tussen rustige parcours, een tocht door de stad of in de landelijke omgeving, fietstochten voor alle niveaus in bosrijke gebieden of langs heuvelachtige routes.

Geniet er het hele jaar door van! We selecteerden 5 verschillende routes voor jou! Van Hastière tot Andenne ontdek je de vele groene landschappen en charmante dorpjes. Volg de bochten van de Maas en geniet van een prachtige route waar rotsen en indrukwekkende kliffen het prachtige natuurgebied doorklieven!

Ontdek niet te missen bezienswaardigheden zoals de abdij van Maredsous of het natuurreservaat van Sclaigneaux bij Andenne. Via onderstaande link vind je uitgebreide informatie over onze fietsrouteselectie!

alt=groupe de cyclistes sur une route bordée de verdure, itinéraire vélo
dav
alt=couple à vélo dans la campagne en train de regarder une carte
shooting photo pour l(office de tourisme de Namur, château de Namur. vélo couple

EuroVelo-routes

Fietsen langs de EuroVelo-routes in België is gemakkelijk. De routes kronkelen langs historische steden en door prachtige natuurlandschappen, waar je ruimschoots de gelegenheid krijgt om de lokale bevolking te ontmoeten.

  •  EuroVelo 19 : Maasfietsroutes : In een prachtige omgeving met indrukwekkende rotspartijen en kastelen, volgt u de Maas door het Waalse Dinant, Namen en Luik en dan verder over het platteland van de Vlaamse provincie Limburg.
https://eurovelobelgium.be/nl/eurovelo/19   
  • EuroVelo 5 : Via Romea Francigena : Wie fietst langs de EuroVelo 5 route, zal heel wat ongekende schatten ontdekken, en dit zowel op het vlak van natuur, architectuur, cultuur als brouwerijerfgoed.
https://eurovelobelgium.be/nl/eurovelo/5    
  • EuroVelo 3 : Pelgrimsroute : De Eurovelo 3 trekt dwars door België, is ongeveer 200 km lang en neemt je op ontdekkingsreis langs de Waalse steden. De route doorkruist Luik, Namen en Charleroi en zal je verrassen met zijn historische monumenten en oude sites.
https://eurovelobelgium.be/nl/eurovelo/3  

Knooppuntennetwerk

Creëer je route op maat, afhankelijk van je capaciteiten en in alle vrijheid dankzij een eenvoudig systeem van getallen en bakens die zich op elk kruispunt van wegen bevinden: de knooppunten! Op elk kruispunt geeft een baken je het getal van het kruispunt en de mogelijke richtingen naar de volgende nummers. Zo kan je je fietsroute zo nodig onderweg veranderen. Meer info : Knooppuntennetwerk
alt=groupe de cycliste avec des casques dans un village arrêtés pour faire un selfie
(c)WBT-Denis Erroyaux