Onze selectie fietsroutes

Photo de vélos dans les bois, tous nos itinéraires, parcours VTT en famille
Moss Bike

Wij kozen 4 fiets/mountainbikeroutes met een verschillend soort traject! Van Hastière tot Namen ontdek je een diversiteit aan landschappen: rotsen, kliffen, plattelandswegen of gewoon langs de rivieren. Laat je onderdompelen in de natuurpracht van de streek Explore Meuse.

1) Ontdekking van de dorpen en de vallei van de Molignée

Na het fietsen over kronkelende landweggetjes midden in de natuur, geniet je van een prachtige afdaling naar de RAVeL van de vallei van de Molignée, een van de mooiste valleien van Wallonië! Hier heb je keuze te over voor een toeristische stop of een gastronomische verpozing! De ruïnes van het kasteel van Montaigle op een rotsachtige uitloper, Warnant en zijn slakkenboerderij, Falaën en Sosoye, twee van de Mooiste Dorpen van Wallonië, en twee vermaarde abdijen in Maredsous en Maredret. Het Chateau de Bioul en zijn wijngaard en de Tuinen van Annevoie maken ook deel uit van deze mooie ontdekkingstocht.
 • Start van de wandeling

  Gemeenschappelijk plein van Anhée (5537)

 • Afstand

  66 km

draisines de la Molignée et vélo sur le RAVeL côte à côte
Falaen _Draisines de la Molignée et RAVeL
couple à vélo sur le RAVeL à Profondeville
(c)WBT-BrunoDAlimonte

2) Van Namen naar Dinant op de fiets langs de Maas

Als je Namen verlaat, kom je meteen tot rust op de RAVeL-route op je weg. Je fietst door het dorp Wépion, de wereldberoemde bakermat van de aardbei. Geleidelijk aan kom je in het mooiste gedeelte van de Maasvallei, met zijn talrijke kliffen en majestueuze plaatsen zoals de beroemde Tuinen van Annevoie. Kort na Anhée zie je de ruïnes van het feodale kasteel van Poilvache te voorschijn komen, die vanop zijn rotsachtige uitloper uitkijkt over de rivier. Bij je aankomst in Dinant strekken enkele hectaren wijngaarden zich uit op de flanken van de vallei. Aan de voet van de citadel, op de kades van de Maas, nodigt de stad je uit om haar beroemde “koeken” te proeven of om een boottochtje te maken.
 • Start van de wandeling

  Rue du Pont 5000 Namen

 • Afstand

  27 km

Hastière-Waulsort Roche Al Rue vue de la Bergerie-Maes Christian_(c)OTH
(c)OTH

3) Heer-Agimont van de ene oever naar de andere

Deze nogal veeleisende route laat je beide kanten van de Maasvallei stroomopwaarts van Hermeton ontdekken. Vanaf de kapel Saint-Nicolas in Heer-Agimont voert een heuvelachtige route je over de hellingen van het Bos van Bréjoul en vervolgens over een zeer technisch parcours terug naar Hermeton. Nadat je de sluis en de stuwdam van Hastière bent gepasseerd, volg je de Maas in de richting van Heer, alvorens op de rechteroever een kleine steile lus in het bos te maken. De afdaling brengt je terug naar Heer waar je de brug oversteekt om terug te keren naar je vertrekpunt. Misschien goed om weten is dat deze route ook in 2 delen gesplitst kan worden. In dat geval kun je de RAVeL gebruiken tussen Hermeton en Heer-Agimont om terug te keren, wat de rondrit toegankelijker maakt voor de minder gevorderde fietsers.

4) Rondrit over 3 RAVeL-wegen

Een fietstocht om zowel de Maasvallei, de oude spoorweg Lijn 150 in het hartje van de Molignée-vallei als de Sambervallei te ontdekken. Onderweg fiets je langs Namen, het Aardbeienmuseum, Profondeville, de Watertuinen van Annveoie, de railbikes van de Molignée, Sosoye één van de Mooiste Dorpen van Wallonië, de Abdij van Maredsous, het Meer van Bambois, ReGare op Fosses-la-Ville en talrijke verblijfsaccommodaties met het “Fiets Welkom”-label.
 • Start van de wandeling

  Place de la Station 5000 Namen

 • Afstand

  92 km

vélo sur le RAVeL de la Molignée
WBT - Pierre Pauquay