Microavontuur rond de Lesse

Deze twee microavontuuren neemt je te voet en per kajak of met een packraft mee tussen Anseremme en Houyet. Jouw tweedaagse avontuur begint aan de oevers van de Lesse, in de provincie Namen!  

Laat je eens 2 dagen lang volledig onderdompelen in de natuur.

Het principe van dit microavontuur is eenvoudig, je wandelt stroomopwaarts langs de oever van de Lesse en vaart de rivier vervolgens weer af in een kajak tot aan het vertrekpunt. Een tocht van ongeveer 40 kilometer en een bivak aan de oever van de rivier. We waarschuwen je meteen, een microavontuur is en blijft een avontuur! Voor de wandeling heb je toch wel wat training nodig, want onderweg zijn heel wat hoogteverschillen te overbruggen. Voorzie dat we ‘s morgens vroeg vertrekken uit Anseremme zodat we eind de namiddag in Houyet kunnen aankomen.
Video afspelen

Dag 1: De wandeltocht

Je wandelt langs rijk gevarieerde wegen. Je doorkruist de vallei waardoor de Lesse stroomt, van de ene kant naar de andere. De wegen en paden lopen zowel door bossen als op de hoogvlakten.

Een gedeelte loopt langs de GR126

Via deze route geniet je van de mooiste routes binnen het aanbod in deze sector. Je volgt in het begin inderdaad de blauwe en de groene wandelbordjes. Daarna neem je de GR126, om even later uit de komen op kleine niet bewegwijzerde paadjes, die uiteindelijk weer op de bewegwijzerde route uitgeven. Tijdens de hele wandeling ben je nooit ver weg van de rivier de Lesse waar je aan het einde van je wandeltocht op uitkomt. We hebben je verwittigd, deze tocht is een mix van het beste! En mocht je je lunch vergeten zijn, dan vind je onderweg verschillende leuke plekjes waar je tijdens het seizoen iets lekkers te eten kunt krijgen.
Groupe de personnes autour d'un feu de camp durant la nuit, ambiance camping

Een nachtje onder de sterren

Vergeet je tent niet in je rugzak mee te nemen, want bij aankomst in Gendron kun je ze uitzetten op de “Camping Paradiso”. Aangezien wildkamperen niet toegestaan is, is het dus in deze camping dat je kunt uitrusten na een lange wandeldag.

Dag 2: De afvaart met een kajak

Voor de tweede dag van dit microavontuur nodigen we je uit om je wandelschoenen op te bergen en je peddels tevoorschijn te halen. Juist naast de camping stroomopwaarts van de brug, kun je je kajak te water laten. De organisatie “Dinant Evasion” biedt vanaf dit vertrekpunt kajakverhuur voor zij die niet over een eigen boot beschikken. Let echter altijd op het waterpeil, in droge periodes kan er immers te weinig water zijn. In dat geval is varen niet toegestaan. Anderzijds kan het waterdebiet buiten het seizoen dan weer te hoog zijn om veilig te kunnen varen. Hoe de situatie zich ook aanbiedt, de organisatie “Dinant Evasion” kan je op elk moment informeren over de bevaarbaarheid van de rivier.
Femme avec un kayak sur la Lesse à Dinant ou Anseremme entourée d'arbre
Deux personnes descendent la Lesse en Kayak, en été

Hoe gaat dit concreet in zijn werk?

Vanuit Houyet duurt de afdaling 4 à 5 uur voordat je weer bij je vertrekpunt bent in Anseremme. Gedurende deze tocht ondervind je geen noemenswaardige hindernissen, plezier en amusement lachen je toe! Het is toch wel aangeraden om minstens al een keer gekajakt te hebben, want er staat je toch wel 20 kilometer afdaling te wachten. Deze activiteit vergt een minimum aan uithoudingsvermogen en vaarvaardigheid om er zoveel mogelijk plezier aan te kunnen beleven. Het voordeel van een rivierafdaling is dat je je gewoon rechtdoor en met de stroom mee kunt laten gaan. Over de hele afstand van de kajaktocht geven borden aan waar je eventueel kunt uitstappen om bijvoorbeeld te lunchen, of wanneer je aan de doorgang van een van beide dammen bent aangekomen. Eens in Anseremme aangekomen, zul je zonder moeite het aankomstpunt van dit microavontuur herkennen.

De beste tijd van het jaar

We raden je aan om dit microavontuur bij voorkeur net voor of net na de zomer te doen. De herfstkleuren bieden een herbronnend schouwspel en een streling voor het oog.

Hoe geraak je daar?

Met de auto geraak je gemakkelijk aan het vertrekpunt van dit microavontuur, maar de trein is een minstens evengoed alternatief. Het station van Anseremme ligt niet ver van het vertrekpunt, het station van Gendron ligt halverwege de route.

Een ervaring om te beleven : Microavontuur packraft!

Ontsnap even uit je dagelijkse sleur en trek erop uit voor een packraft & elektrische step microavontuur!

Droom je ervan om op expeditie te trekken? Geniet van een tocht op de rivier en trek rond als een echte avonturier, met een packraft in je rugzak! Grizzly Outdoor nodigt je uit voor een uitdagende en avontuurlijke tocht op de Lesse, de Maas of elders! Thomas biedt uitstapjes op maat in functie van je niveau en wensen en laat je zo weer voeling krijgen met de natuur.

Maar wat is de packraft ?

Het is een lichte, compacte en stabiele boot. Met andere woorden, het is avontuur in de rugzak! De packraft uitproberen vraagt al heel snel om meer van hetzelfde. Het plezier van te wandelen voordat je te water gaat, de voldoening jouw boot zelf te hebben gedragen, op te blazen dicht bij de rivier en dan te varen, niets geeft meer voldoening!
Photo des explications, mise à l'eau, préparation des packrafts
Photo de packrafts sur la Lesse, Microaventure Grizzly Outdoor

Hoe gaat dit concreet in zijn werk?

Eerste etappe: alles installeren zodat alles klaar is bij je terugkeer.

Daarna te voet vertrekken, hetzij met de packraft en terugkeren.

Vervolgens genieten van een avond in openlucht, aan de rand van de rivier, met een kampvuur en alles wat kamperen zo leuk maakt…

Ten slotte ‘s anderendaags herbeginnen met een andere route voor de variatie en meer plezier !

De max!

Thomas combineert de packraft op de Lesse met elektrische off-road steps. Om tot aan de kade te komen, biedt Thomas vier oplossingen. Wie enkel een packraft-afdaling wil doen, kan de trein nemen. Je kunt er ook geraken langs een wandelroute gaande van 6 tot 20 km, of op de fiets of op een elektrische off-road step, verkrijgbaar in samenwerking met Trot-E-Fun. Voor de kortste activiteit, die 4 uur duurt, betaal je € 40/pers. De gemiddelde prijs bedraagt € 50/pers. De tarieven zakken naargelang je gezelschap groter wordt.
Photo de trottinettes électriques - Trot-e-fun à Anseremme
Photo de Thomas : Grizzly Outdoor Packrafting sur la Lesse

Aarzel niet om contact met me op te nemen! Een klein berichtje en ik organiseer jouw microavontuur ‘in een peddelslag’.

Tot weldra op het water!

Met Grizzly groeten, Thomas.

 

Website : Grizzly Outdoor Packrafting

Facebook pagina : Grizzly Outdoor Packrafting

Telefoon : 0(032)490 19 94 69

Contact : grizzlyoutdoordinant@gmail.com

Op naar avontuur!

Je hebt nu alle kaarten in handen om dit microavontuur in de provincie Namen tot een goed einde te brengen. Kom uitwaaien in hartje natuur tussen wandelen en kajakken. Kom en geniet van de prachtige landschappen van het bos en de oevers van de Lesse. Geloof ons vrij, je zult er geen spijt van krijgen!