Onze panorama’s

Panorama château de Walzin
(c)WBT-DominikKetz
Met zijn rivier en valleien mag de bestemming Eplore Meuse uitpakken met een dozijn adembenemende vergezichten. Verspreid over de hele streek omvatten ze naast twee prachtige citadellen (in Namen en in Dinant), ook weergaloze uitkijkpunten die je uitnodigen om het prachtige landschap en bijzondere plekjes te ontdekken. Vanop een steile rots of vanaf een ruïne, keer op keer word je verrast door het geluid van krakende takken en vogelgezang. Neem rustig de tijd om het uitzicht over Namen, Dinant en omstreken diep in te ademen en te bewonderen.

Ideaal gelegen uitzichtpunten !

Onze panorama’s bieden niet alleen een prachtig uitzicht, ze zijn ook nog eens ideaal gelegen. Het uitzichtpunt van de citadel van Namen is daar een uitstekend voorbeeld van. Gelegen naast het stadscentrum, bereik je in slechts enkele minuten via de kabelbaan de authentieke voetgangerssteegjes waar je terecht kunt voor een drankje of om te winkelen.  Aan de voet van de citadel van Dinant, vind je de Croisette en de beroemde Collegiale kerk. Enkele stappen verder wacht de brug met zijn saxofoons je op om je onvergetelijke foto’s te trekken. Vergeet vooral niet om de brug over te steken en een selfie te nemen voor de reusachtige letters van DINANT. En wat zou je ervan denken om te genieten van een heerlijke maaltijd met een prachtig vergezicht op de achtergrond? Op zonnige dagen wordt het terras van het restaurant “Les 7 Meuses” “the place to be”. Een panoramisch uitzicht op de Maasvallei wacht enkel nog op jouw bezoek. De ideale ontmoetingsplaats voor geliefden!

Het uitzichtpunt Les 7 Meuses

Halverwege Dinant en Namen biedt het uitzichtpunt Les 7 Meuses een bijzonder panorama over de Maasvallei. Bij goed weer kun je de omgeving tot wel 50 kilometer ver zien. Een ideale plek om de zonsondergang te bewonderen met je vrienden of met je geliefde. Een dekentje en een aperitiefje, meer moet dat niet zijn! Om in de sfeer te blijven, raden we je aan om een etentje te reserveren in het restaurant “Les 7 Meuses”, dat op een steenworp afstand van het uitzichtpunt ligt. Je geniet er doorlopend van een verfijnde brasseriekeuken. Deze plek is ook het vertrekpunt voor het paragliden, een van de spannendste activiteiten op onze bestemming. Adres: Rue du Sart à Soilles 27 – 5170 Rivière
Alt=panorama point de vue des 7 Meuses à Profondeville
Video afspelen over alt=Point de vue anseremme sur Freyr en autmone

Het uitzichtpunt op het kasteel van Freÿr

Klim boven op de rotsen die deel uitmaken van het Natura 2000-netwerk en bekijk het kasteel van Freÿr vanaf de verschillende uitkijkpunten van Anseremme. Van hieruit zie je ook de kronkels van de Maas en de naburige kliffen. Dit uitzichtpunt is bereikbaar via een wandeling die onze collega Jeanne voor jou heeft uitgetest! Adres : Chaussée des Alpinistes – 5500 Anseremme

Het uitzichtpunt van Poilvache

Vanop de zuidertoren van de ruïnes van Poilvache heb je een prachtig uitzicht op het eiland Houx en de Maasvallei. Wist je dat? De site van Poilvache is het grootste middeleeuwse versterkte complex in de Maasvallei. De ruïnes van Poilvache liggen op een kalkstenen uitloper die uitkijkt over de rivier en het charmante dorpje Houx, op enkele kilometers van Dinant. De 13de– tot 15de-eeuwse vestingmuren, bezaaid met torens, beschermden destijds de stad en het kasteel.
Adres : Chemin de Poilvache, 5530 Yvoir
alt=Panorama depuis Poilvache - Bouvignes
alt=panorama depuis la citadelle de Dinant avec téléphérique

Het uitzicht vanaf de citadel van Dinant

De sportiefste bezoekers onder jullie kunnen de 408 treden nemen om de top van de citadel te beklimmen. Maar je kunt ook de kabelbaan nemen om tot boven te geraken, waar je prachtige foto’s kunt nemen van het uitzicht op de Maas. Boven aangekomen nodigt de citadel van Dinant je uit om zijn geschiedenis te ontdekken in het wapen- en geschiedenismuseum. Het uitkijkpunt bevindt zich op het uiteinde van de rotsachtige uitloper en biedt je de mogelijkheid om de perfecte panoramische postkaartfoto’s te maken!
Video afspelen over alt=Balade familiale au parc de Furfooz

Het uitzicht vanuit het Park van Furfooz

Het natuurreservaat Furfooz is een leuk en rustgevend oord. De site is aangelegd onder de vorm van een wandeling. De wandeling is 4 km lang en voert je langs allerlei leuke plekjes zodat je de natuur in al haar facetten kunt ontdekken: langs de Lesse, in de grotten, bij de Romeinse baden en zelfs op een hoogvlakte. Bewonder het prachtige uitzicht en neem de tijd om je longen te vullen met zuurstof in dit ongerept stukje natuur. Misschien heb je zelfs het geluk om een van de beschermde bewoners van het reservaat te ontmoeten: de slechtvalk. Reserveren voor je bezoek is noodzakelijk. Honden zijn in het natuurreservaat niet toegestaan.

Het uitzicht vanaf de citadel van Namen

De “Grote Dame” van Namen heeft meer in haar mars dan je denkt. Of het nu gaat om de ondergrondse galerijen die door Napoleon de “termietenheuvel van Europa” werden genoemd, het prachtige 360°-panoramisch zicht over de stad Namen of de parfumerie Delforge, die een prijs gewonnen heeft voor een van haar creaties, ze zal menigeen verbazen met haar brede waaier aan activiteiten. We raden je ten stelligste aan om de klim naar boven te wagen, hetzij te voet, op de fiets of met een tuktuk, om de verschillende uitzichten op de stad te bewonderen. Geniet er van de verschillende uitzichtpunten die uitgeven op Jambes, de Maas en op de samenvloeiing, maar ook op het stadscentrum en de Samber, of op de sluis la Plante. De kabelbaan van Namen : neem plaats en ontdek het unieke uitzicht op de stad, de Citadel en de prachtige landschappen van Namen.
Adres : Route Merveilleuse 64, 5000 Namur
alt=citadelle de Namur, panorama namur, point de vue
alt=Point de vue depuis les ruines de Crèvecoeur-Bouvignes

Het uitzichtpunt van Crèvecœur

Op de hoogten van het dorp Bouvignes rusten de ruïnes van een kasteel uit 1320. De ruïnes van Crèvecœur zijn het hele jaar door toegankelijk voor het publiek. Wandel er doorheen, alleen of met een gids die je uitgebreid over de geschiedenis van deze Dinantse site zal vertellen. Aarzel niet om onze kalender te raadplegen, er worden het hele jaar door begeleide wandelingen georganiseerd. Dit is ook de perfecte plaats om een blik te werpen op de Place de Bouvignes en zijn vele steegjes die nog dateren uit de middeleeuwen. Maak van de gelegenheid gebruik om het “Maison du Patrimoine Médieval Mosan” (Huis van het Middeleeuws Erfgoed van de Maasstreek) te bezoeken, dat zich aan de voet van de ruïnes bevindt.