Fiets Welkom

“Fiets Welkom” is een viertalig label dat toegekend wordt aan de etablissementen die diensten en voorzieningen aanbieden die beantwoorden aan de behoeften van fietsers. Of je nu in een gelabelde accommodatie wenst te verblijven of een culinaire tussenstop wilt maken in een restaurant alvorens een museum of een attractie te bezoeken, overal ben je met je tweewieler meer dan welkom. Ontdek op deze pagina wat de voordelen zijn als je kiest voor een etablissement dat voldoet aan de criteria van dit label. Je hoeft geen plaats te zoeken om je fiets vast te zetten voor de duur van je bezoek, alles staat ter beschikking!

Het "Fiets Welkom" label

Voor een fietser betekent "Fiets Welkom" kiezen voor een plaats waar het goed is om te stoppen en waar de gastheren blij zijn dat je met de fiets komt. Of het nu gaat om een restaurant, logies, toeristische attracties, musea, informatiepunten (toerismebureaus, diensten voor toerisme of VVV’s) of streekproducenten en ambachtslieden, je wordt er met plezier ontvangen met een bediening die aangepast is aan je behoeften als fietser. Tijdens je activiteit hoef je je geen zorgen te maken over een plaats om je fiets te stallen, alles is er voorzien!

Alle plaatsen en accommodaties met het label “Fiets Welkom” zijn geschikt om fietsers te ontvangen.

Zij moeten immers voldoen aan een reeks zorgvuldig vastgestelde criteria die de specifieke behoeften van fietsers kunnen waarborgen.

Hier volgt een kort overzicht van de criteria waaraan houders van een “Fiets Welkom”-label moeten voldoen. Wie het label verkregen heeft:

  • bevindt zich op maximum 5 km van een fietsnetwerk (RAVeL, knooppuntennetwerk…).
  •  stelt gratis een veilige, overdekte ruimte ter beschikking om fietsen te stallen.
  • stelt een reparatieset en een EHBO-box ter beschikking in geval van nood.
  • geeft informatie over mogelijkheden om een stevige maaltijd te benutten.
  • verstrekt nuttige informatie over fietsnetwerken en diensten voor fietsers.