Restaurants en Streekproducten
De lokale keuken: zo dicht mogelijk bij de plaatselijke gebruiken
Om de streek op zijn juiste waarde te kunnen schatten, raadt Explore Meuse je aan om eens een bezoekje te brengen aan de lokale restaurants. Hun authentieke keuken zullen je ongetwijfeld kunnen bekoren. Hier worden streekproducten en de charme van het verleden onlosmakelijk met elkaar verbonden.
Ben je op zoek naar “huisgemaakte” gerechten, dan is “Le Bistro Belgo Belge” echt iets voor jou! Alle aangeboden producten zijn vers en typisch Belgisch.
Heb je geen tijd om in een restaurant te gaan eten? Laat je verleiden door de verschillende frietkramen die ter beschikking staan! Ook in de Belgische Ardennen vind je zowat overal een “frietkot”. In Namen bijvoorbeeld word je “Chez Gaby”, op een steenworp van het station, hartelijk ontvangen… en royaal bediend!
Het gastronomisch restaurant: een proeverij met finesse
Zijn je maaltijden belangrijk tijdens je vakantieverblijf? Neem je graag de tijd om te tafelen en kun je genieten van de meest delicate gerechten? Vele etablissementen maken van je gastronomisch verblijf in de Ardennen een feest door als het ware smaakgenot en ontspanning te combineren. “L’atelier de Bossimé”, met zijn “slow en bio”- keuken en het restaurant “D’arville”, gevestigd in een oude boerderij uit de 19de eeuw, doen er alles aan om je een uitstekende tafelbelevenis te bezorgen. Het “Castel de Pont-à-Lesse” biedt naast een spectaculair uitzicht op het kasteel en de groene omgeving, een uitgelezen semi-gastronomische keuken.