3 RAVeLs Lus

Een fietstocht om de Maasvallei, de voormalige spoorlijn Lijn 150 in het hart van de Molignée-vallei, en de Sambre-vallei te ontdekken. Het combineert dus de drie RAVeL-lijnen: 


Deel van de Eurovélo 19 van Namen tot Anhée langs de Maas: de bucolische landschappen die u zult tegenkomen en die door deze majestueuze rivier zijn ontstaan, zullen u het prachtige natuurlijke en industriële erfgoed van Wallonië doen ontdekken.

U verlaat Namen via de Citadel, een meesterwerk van Vauban, om aan te komen in Wépion, land van de aardbei, waar u het Aardbeienmuseum vindt.

Kijk vervolgens in Rivière omhoog en u ziet misschien gekke mensen op hun vreemde machines - deltavliegers - die zijn opgestegen vanaf het uitzichtpunt van de Sept Meuses.

U bevindt zich in het mooiste landschapsgedeelte van de Maasvallei, met talrijke kliffen en weelderige decors zoals de beroemde tuinen van Annevoie.

Kort voor Anhée domineren de ruïnes van het feodale kasteel van Poilvache de Maas vanaf de top van zijn rotsachtige uitloper.


Op de Ravel van de lijnen 163 en 618: van Anhée naar Aisemont (Fosses-la-Ville)

Vanuit Anhée wandelt u langs de oevers van de rivier "Molignée" langs de ruïnes van het kasteel van Montaigle en Sosoye, een van de mooiste dorpen van Wallonië. Van daaruit, langs de Draisines de la Molignée, wordt u uitgenodigd om even te pauzeren bij de abdij van Maredsous.

Uw wandeling voert u vervolgens door velden en bosjes in de richting van Fosses-la Ville, de stad van Chinel. U rijdt langs het meer van Bambois, een betoverende plek waar het goed toeven is en waar u het vogelleven kunt observeren. Als u langs Regare in Fosses-la Ville komt, aarzel dan niet om te stoppen en dit toeristische uitstalraam van de streek te verkennen. U eindigt uw reis op de RAVeL enkele kilometers verderop bij de vroegere halte van Aisemont.


Op de RAVeL de Sambre

U volgt het kalme water van de Samber als het meandert. Sluizen en bruggen volgen elkaar op, midden in de natuur.

OTH-A0-005O-02UQ

Routedetails

Startplaats

Place de la Station
B-5000 Namur (Namur)
50.46846 4.86261 8
Longueur de l'itinéraire (en km) : 92

  • : Gemakkelijk
  • : 5:00
  • Jaagpad
  • Langs een waterloop
  • Plattelandsmilieu
  • Potentieel overstroombaar gebied
Meld een probleem